8. oktoobril toimub Tallinn Swissôtelis rahvusvaheline toidukonverents Food Innovation Summit, mille peateemaks on kiiresti kasvav taimetoidusektor ning selle mõju toidutööstusele. Konverentsil võtavad sõna nii erinevad taimetoidutootjad kui ka liha- ja piimatööstusega seotud ettevõtted, nende seas Hesburger ja Balbiino.
Food Innovation Summitil astub tänavu üles Balbiino ekspordijuht Stiina Ottender, kes tegeleb Skandinaavia turule mõeldud toodete müügi ja arendusega. Konverentsil avab ta oma teadmisi uutest põhjamaistest trendidest ning jagab ühtlasi Balbiino taimsete jäätiste sarja Smuutike edulugu. Smuutikese mangomaitselise sorbeti on Toiduliit valinud ka Eesti parimaks toiduaineks.
Lisaks Balbiinole saab konverentsil kuulda kiirtoiduketi Hesburger tootearendajat Ivo Rosenbergi, kelle peamiseks eesmärgiks on tuua traditsioonilisse kiirtoidumaailma uusi maitseid, millest üheks valikuks on mitte-loomse päritoluga toidud.
„Food Innovation Summit toob kokku tootjad, müüjad ja restoranid, et luua olulisi kontakte ning vahetada teadmisi taimsete toodete arenduse osas,” kommenteeris konverentsi projektijuht Liis Hainla. „Taimetoidu trend on Eestis juba kohal, küsimus on, kuidas seda trendi kasumlikult järgida,” lisas Hainla.
Hainla lisas ka, et toidutööstuse tulevikus on oluline roll fleksitaaridel ehk lihavähendajatel. “Tuntud taimse burgeri firma Beyond Meat avaldas statistika, mille kohaselt 93 protsenti nende toote ostjatest sööb ka liha. See tarbimiskäitumise muutus on revolutsiooniline,” kommenteeris Hainla, lisades, et Beyond Meati saab ka konverentsi messialal maitsta.
Juba homme, 27. oktoobril läheb 20 piletit Food Innovation Summitile müüki uskumatu hinnaga 25€. Ole kiire ja kindlusta koht Eesti vingeimal toidukonverentsil!