Möödunud nädalal teatas Eesti tipprestoranide kett Siigur Restoranid, et loobub oma roogades puurikanade munade kasutusest ning hakkab oma mune tarnima Karjamõisa Talufarmist Pärnumaalt. See on tohutult suur samm kanade elu paremaks muutmiseks. Tulevik on puurivaba!

Siigur Restoranide perekond koosneb viiest restoranist, mis kõik on omanäolised ja igaüks eriline enda viisil. Eksklusiivne NOA Restoran Viimsis Ranna teel püüab pilku oma suursuguse arhitektuuri poolest. Pole siis ime, et nende tähelepanuväärset mereäärset maja on korduvalt tunnustatud ka erinevate arhidektuuripreemiatega. Samuti Viimsis asuv aastaringselt avatud rannaäärne OKO resto pakub maitseelamusterikkaid lihtsaid ja mitmekülgseid pizzasid.

Erilist tähelepanu väärib retrohõnguline Tuljaku restoran Pirita teel, mis on üks parimaid Nõukogudeaegse modernistliku karniisarhitektuuri näiteid. Hoone kavandati 1964. aastal ning oli algselt mõeldud iseteenindusliku einelauana. Võrreldes restorani algusaastatega on hoone teinud tohutu hüppe, kuid säilitanud oma algsed kujundusprintsiibid ja materjalilahendused.

Nõmmel Vabaduse puiesteel asuv hubane Paju Villa esindab puhast juugendarhitektuuri ning on tunnistatud Nõmme miljööala parimaks renoveeritud hooneks. Kõik restoranid on omale kodu leidnud ainulaadsetes ning tähelepanuväärsetes majades ning peale armsa ja hubase Paju Villa, paiknevad kõik asukohtades, kus aknast paistab meri.

Siigur restoranidepere uhke lipulaev on NOA Chef’s Hall, mis juba teist aastat hoiab White Guide Nordic hinnangul parima Eesti ja Baltimaade restorani tiitlit.

Nähtamatud Loomad tiim tänab omalt poolt Siigur Restorane, et nad hoolivad loomade heaolust ning aitavad meil üheskoos maailma paremaks muuta. Aitäh!